15 karcinogénnych produktov, ktoré konzumujeme KAŽDÝ DEŇ a ani o nich nevieme

Zvyčajne si neuvedomujeme, že produkty, ktoré konzumujeme denne, môžu prispieť k rozvoju rakoviny, ale je to tak. Dnes ľudia veľmi dobre vedia, že potraviny, ktoré dnes konzumujeme, sú veľmi odlišné od toho, čo jeme pred stovkami rokov. Priemysel rastie veľmi rýchlym tempom, čo znamená, že výroba je lacnejšia, rýchlejšia a výraznejšia. Bohužiaľ, veľmi negatívne ovplyvňuje naše zdravie.

1. Alkohol

Čas od času a v malých množstvách nás nebolí, ale pitie každý deň môže veľmi negatívne ovplyvniť naše zdravie. Americké ministerstvo zdravotníctva a sociálnej starostlivosti verí, že ľudia, ktorí pijú 3,5 pohára alkoholu denne, zvyšujú riziko rakoviny, hrdla, úst a hrtanu trikrát a 50% rakoviny hrubého čreva.

2. Spracované mäso

WHO si myslí, že len 50 g spracovaného mäsa spotrebovaného denne bude stačiť na zvýšenie rizika rakoviny hrubého čreva.

3. Zemiakové lupienky

Výsledky štúdií, ktoré si objednala Americká spoločnosť pre rakovinu a Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA), dokazujú, že akrylamid, ktorý vzniká pri výrobe zemiakových lupienkov pri veľmi vysokých teplotách, je karcinogénnou zložkou.

4. Pálené mäso

Ak varíte alebo opekáte mäso, snažte sa vyhnúť spáleniu, pretože potom sa produkujú karcinogénne zlúčeniny. Preto sa odporúča pariť mäso, ktoré je oveľa zdravšie.

5. Chovaný losos

Výskum z roku 2004 ukazuje, že mäso z chovaného lososa je hrozne kontaminované. Syntetické pigmenty sa často pridávajú do krmiva, ktoré je kŕmené lososom tak, aby mäso získalo ružovú farbu, vhodnú pre lososa žijúceho vo voľnej prírode. Jedzte ho raz mesačne dlhý čas, aby ste zvýšili riziko rakoviny.

6. Horúce nápoje

Podľa Výskumnej agentúry WHO, nápoje denne pri teplotách nad 65 stupňov Celzia zvyšujú riziko rakoviny pažeráka.

7. Paradajky v plechovke

Výskum z roku 2008 ukazuje, že konzervované výrobky obsahujú bisfenol. To prispieva k rozvoju rakoviny prsníka a hormonálnych porúch. Paradajky v plechovke sú s kôrou, to je ešte riskantnejšie, pretože ovocie pred spracovaním sú striekané a pokožka paradajok je savá a tenká, takže je ťažké odstrániť z nej pesticídy.

8. Sýtené nápoje

Sýtené nápoje nemajú nutričnú hodnotu, obsahujú veľké množstvo fosfátov a bieleho cukru a chemikálií. Sýtené nápoje obsahujú farbivá, umelé arómy a sladidlá, ktorých zložky sú karcinogénne. Ak v sýtenom nápoji nájdeme sacharín alebo aspartam, musíme si uvedomiť, že je možné vytvoriť nádor na mozgu, čo potvrdzujú aj štúdie na zvieratách.

9.Mlieko

Uskutočnil sa výskum Milk 2004, ktorý ukazuje, že muži, ktorí pijú veľké množstvá mlieka denne, zvyšujú riziko vzniku rakoviny prostaty takmer o 70%. Nesmiete piť viac ako 2 poháre denne.

10. Biely chlieb

Spotreba chleba zvyšuje riziko rakoviny pľúc o 49%. Jesť biely chlieb a high-IG produkty podporujú rakovinu.

11. Neumývané ovocie a zelenina

Nepremývaná zelenina a ovocie sú často veľmi kontaminované pesticídmi. Výskum v Kanade navrhuje asociáciu pesticídov s rakovinou, ako je mnohopočetný myelóm, non-Hodgkinov lymfóm, chronická lymfocytová leukémia a testikulárne, prostatické, pľúcne, pankreatické a niektoré rakoviny kože.

12. Popcorn v mikrovlnnej rúre

Ľudia, ktorí milujú popcorn by mali poznať negatívny vplyv tohto výrobku pripraveného v mikrovlnnej rúre pre zdravie. Počas procesu obrábania kukuričných zŕn sa chemikálie v obale rozkladajú a tvoria nebezpečnú zlúčeninu-perfluóranovú kyselinu. Je to karcinogén, toxický pre pečeň a imunitný systém.


13. Rastlinné oleje

Výskum uskutočnený vo Francúzsku v roku 2008 ukazuje, že spotreba rastlinných olejov ovplyvňuje vývoj rakoviny prsníka. Príprava jedla na takýto olej nie je tragédiou, ale mnohé z týchto tukov sa nachádzajú v hotových výrobkoch. Najlepšie je použiť olivový olej.

14. Solené ryby

Informácie Kanadskej spoločnosti pre rakovinu ukazujú, že pravidelná konzumácia slaných rýb nepriaznivo ovplyvňuje zdravie a zvyšuje riziko vzniku rakoviny nosohltanu.

15. Arašidy

Ak sú skladované zle, existujú aflatoxíny, ktoré sú produkované hubami. Podporujú rozvoj rakoviny pečene.

ZDROJ:kobieceinspiracje.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>