7 neuveriteľných a úžasných dôvodov, prečo by ste mali začať jesť zeler vo večerných hodinách

Zeler sa často používa v tradičnej medicíne na prevenciu a liečbu mnohých ochorení vďaka svojim liečebným vlastnostiam. V Európe sa zeler objavil v XVIII. storočí. Vznik celeru v Európe bol okamžite spojený so všetkými druhmi predsudkov. Rimania a Gréci považovali celer za posvätnú rastlinu. Egypťania to považovali za symbol bolesti a smrti. V stredoveku bol zeler už považovaný za zeleninu a bol nazvaný „Lunárna rastlina“ od Grékov. Hippokrates verí, že ľudia s poškodenými nervami potrebujú konzumovať veľa celeru. Liečivé vlastnosti celeru sú nespočetné.

Ako znížiť krvný tlak a zlepšiť zdravie prirodzene so zelerom

Zeler je jedným z najviac výživných jedál. Korene a listy obsahujú cennú aminokyselinu asparagín, ako aj tyrosín, karotén, kyselinu nikotínovú, mikroelementy, esenciálne oleje. Zeler je bohatý na vitamíny typu B (tiamín, riboflavín), vitamín K, E, provitamín A a kyselina askorbová. Okrem minerálnych látok obsahuje zeler aj cholín a bielkoviny.

Liečivé a liečivé vlastnosti celeru nemožno podceňovať.

Ako používať zeler ako liek

Na krvný tlak: Jedzte surový, celý zeler na zníženie vysokého krvného tlaku a pôsobí ako tonikum pre pečeň.

Na menopauzu. Pridajte 1 šálku vriacej vody do 0,5 čajovej lyžičky mletého zeleru. Nevarte. Nechajte stáť 8-10 hodín. Urobte to večer. Pite 1 polievkovú lyžicu 4 krát denne. Dĺžka liečby je 27 dní.

Na reumatizmus. Vezmite 1 lyžičku čerstvého zeleru, nalejte do 2 šálok vriacej vody a varíme 4 hodiny v tesne uzavretej nádobe. Precedíme zmes. Vezmite 2 polievkové lyžice. 3-4 krát denne 30 minút pred jedlom na reumatizmus, dnu alebo bolesť v kĺboch.

Na nespavosť. Vezmite 1/8 šálky koreňa zeleru a naliať do 4 šálok studenej, predvarenej a chladenej vody. Necháme stáť 8 hodín, potom precedíme. Vezmite 1 lyžičku 3 krát denne.

Na alergiu. Stlačte šťavu z čerstvého zeleru. Vezmite 1-2 lyžičky 3 krát denne 30 minút pred jedlom.

Reguluje zásaditú rovnováhu

Zeler zabraňuje kyslému stavu v tele, takže jej pravidelná spotreba udržuje rovnováhu medzi úrovňami Ph v tele.

Bojuje proti rakovine

Zeler má flavonoid známy ako luteolín, ktorý spomaľuje tvorbu buniek rakoviny prsníka a inhibuje rast rakovinových buniek, najmä v prípade rakoviny pankreasu a kolorekty.

Tiež by ste mali vedieť, že čím tmavšia farba celeru, tým silnejšia chuť.
Všimnite si, že by ste mali robiť zeler na pare pre najlepšie efekty, pretože týmto spôsobom sa vám podarí zachovať pôvodnú chuť a až 99% jej živín. Výživné látky sa tiež lepšie zachovajú, ak ich nakrájate za čerstvého stavu a uložte ich do chladničky.

ZDROJ:theorganicwellness.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>