7 potravín, ktoré si vaše srdce PRAJE, aby ste ich prestali jesť

K infarktu dochádza, keď sa upchajú tepny v tele, ktoré zásobujú krv.

Nezdravé návyky životného štýlu, ako je fajčenie a nedostatok pohybu, zvyšujú vaše šance na infarkt.

Okrem toho strava s vysokým obsahom kalórií, sodíka a tukov je istým spôsobom, ako urobiť vaše srdce nešťastným.

Pozrite sa na nasledujúci zoznam potravín, ktoré srdce absolútne nenávidí, a skúste urobiť to najlepšie, čo sa im môžete vyhnúť.

1. Predjedlá reštaurácie

Väčšina predjedlá v reštaurácii je vo všeobecnosti hrozná pre srdce. Zoberme si všetku soľ – a jej sodík – na hranolky. Pri jednej porcii by ste mohli uspokojiť celú svoju dennú potrebu sodíka.

Prihláste sa do nášho bezplatného denného spravodajcu.
Získajte denné tipy na zdravie a exkluzívne ponuky dodávané priamo do vašej doručenej pošty.

Sodík nielen zvyšuje vaše šance na infarkt, ale vaše tepny ho absolútne nenávidia. Horšie je, že vedci v súčasnosti skúmajú možnosť, že solené jedlo je skutočne návykové.

V nedávnej štúdii sa testovala hypotéza „Solted Food Addiction Hypothesis“ alebo myšlienka, že soľ môže spúšťať centrá potešenia mozgu ako návykový liek.

Vedci zistili, že „Solené jedlo stimuluje chuť do jedla, zvyšuje spotrebu kalórií, zvyšuje výskyt prejedania, nadváhou, obezitou a súvisiacimi chorobami.“

2. „Zdravé“ výbery v reštaurácii

Mnoho ľudí, ktorí chcú jesť zdravo, sa rozhoduje pre šalát, keď idú von.

Problém je v tom, že šaláty sú často naložené so smaženým grilovaným mäsom. Grilovaný steak šalát Caesar v obľúbenom potravinovom reťazci Applebee’s obsahuje 2 200 mg sodíka!

Jedným z problémov, ktorý vedci zistili v štúdii z roku 2006, je to, že ľudia nie vždy vedia informácie o výživovej hodnote jedál v reštauráciách.

Podľa štúdie „väčšina spotrebiteľov nevie o vysokej hladine kalórií, tukov, nasýtených tukov a sodíka, ktoré sa nachádzajú v mnohých položkách ponuky.“

Vedci pochopili, že by ste si mohli objednať šalát v očakávaní, že bude „zdravý“, len aby zistil, že je plný sodíka a kalórií. Našťastie mnoho reštaurácií teraz ponúka výživné informácie o svojich položkách menu.

3. Čínske jedlo

Čínske jedlo má zvyčajne vysoký obsah sodíka, MSG a nezdravých tukov. Všimli ste si niekedy, aké mastné môžu byť niektoré?

Jedným z veľkých problémov pri čínskom odobraní sú hladiny konzervačných látok a glutamátu sodného (MSG), ktoré môžete nájsť v mnohých jedlách.

Vedci tvrdia, že MSG môže spôsobiť celý rad negatívnych reakcií vrátane bolestí v krku, svrbenia a zápalu.

Vedci nedávno zistili, že niektorí ľudia sú alergickí na MSG a ani to nevedia. Predtým, ako pochopili zdroj, sa príznaky alergie na MSG jednoducho nazývali „syndróm čínskej reštaurácie“.

4. Kuracie originálne recepty KFC

Vaše srdce nenávidí akýkoľvek druh vyprážaného jedla, nehovoriac o tom, že obsah sodíka a tuku v kuracom kurníku je cez strechu!

Jedným z problémov s KFC je to, že neviete presne, odkiaľ kura pochádzalo, ako bolo pripravené alebo čo do toho šlo.

Ďalším problémom KFC a jeho potravín sú nebezpečné hladiny dioxínových prvkov, ktoré vedci našli v kurčatách.

Nie je to len problém v KFC, je to problém vo všetkých reštauráciách s rýchlym občerstvením. KFC však mal niektoré z najvyšších hladín toxických zlúčenín.

5. Mrazené a balené jedlá

Mrazené jedlá môžu byť len o niečo lepšie ako rýchle občerstvenie.

S potravinami v reštaurácii čelíte rovnakým problémom, aké vidíte – je ťažké povedať, čo je v jedle a ako bolo pripravené.

Nutričná kvalita väčšiny mrazených jedál je hrozná.

Väčšina spracovaných potravín obsahuje sladidlá, soli, umelé príchute, tuky, farbivá, chemikálie, ktoré menia štruktúru, a konzervačné látky.

Problémom však nie je iba to, čo sa pridalo, ale aj to, čo sa odstránilo.

Spracované potraviny sú často zbavené živín navrhnutých prírodou, aby chránili vaše srdce, napríklad rozpustnú vlákninu, antioxidanty a „dobré“ tuky.

Kombinujte to s prísadami a máte recept na katastrofu.

6. Fast Food

Rýchle občerstvenie je zabijakom srdca. Vo väčšine prípadov je takmer nemožné vyhnúť sa vysokej konzumácii soli a tukov. Niekedy je vašou jedinou voľbou šalát – samozrejme bez dresingu.

Vedci sa obávajú rýchlosti konzumácie rýchleho občerstvenia a negatívnych zdravotných následkov, ktoré z toho vyplývajú.

Jedna štúdia zameraná na odhalenie dôsledkov diéty s rýchlym občerstvením stanovila, že okrem výsledkov zvýšenia obezity pri konzumácii tohto typu potravín, bola rýchla konzumácia potravín tiež ukazovateľom rizika cukrovky 2. typu.

7. Detské jedlá

Jedlá predávané deťom v reštauráciách s rýchlym občerstvením predstavujú riziko pre zdravie našich detí v budúcnosti.

Zoberme si všetky prvky rýchleho stravovania, ktoré ničia srdce a pripravené potraviny, o ktorých sme diskutovali predtým.

Vysoké hladiny sodíka, nezdravých tukov, kalórií – dokonca aj teória solnej závislosti na jedle – dokáže ľudské srdce zvládnuť toľko predtým, ako sa rozpadne!

Štúdia v časopise Journal Pediatrics zistila, že približne 30% detí v bežný deň konzumovalo rýchle občerstvenie. Táto miera je ohromujúca vzhľadom na negatívne zdravotné následky konzumácie pripravených potravín.

Najhoršie na tom je, že mnohí rodičia kŕmia svoje deti rýchlym občerstvením a učia ich, že nezdravá strava plná prvkov poškodzujúcich srdce je prijateľná.

ZDROJ:DailyHealthPost

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>