Ak vás prepadne chuť na osviežujúci dezert, určite skúste tieto citrónové rezy, ktoré začnete piecť veľmi často

Ak patria takéto osviežujúce koláčiky medzi vaše obľúbené, určite si zamilujete aj tento.

Ingrediencie na 20 až 24 kúskov:

Cesto:

  • citrónová kôra
  • 2 šálky (250 g) hladkej múky
  • 1/2 šálky (100 g) cukru
  • ½ lyžičky (3 g) soli
  • 1 šálka (226 g) chladeného nesoleného masla nakrájaného na kocky

Plnka:

  • 1 ½ šálky (300 g) cukru
  • ¼ šálky (32 g) hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 polievkové lyžice (12 g) citrónovej kôry – kôra asi zo štyroch citrónov
  • 2/3 (160 g) citrónovej šťavy
  • práškový cukor na posypanie

Návod ako postupovať

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C. Plech rozmerov asi 23 x 33 cm vymastíme maslom, a vyložíme papierom.
  2. Vo veľkej miske zmiešame múku, cukor, soľ a maslo. Pomocou vidličky, prípadne ruky vypracujete cesto, ktoré potom rovnomerne rozložíme na plech pomocou prstov a lyžice. Pečiem do zlatista asi 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme mierne vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame cukor  s múkou, pridáme vajcia a metličkou premiešavame. Nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu.
  4. Citrónovú zmes nalejeme na prechladnuté cesto, pečieme ďalších 20 minút.
  5. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote, a pokiaľ je to možné chladiť niekoľko hodín pred podávaním.
  6. Posypeme práškovým cukrom a krájame horúcim nožom.

Zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>