Bleskový nepečený domáci cheesecake s nutellou a kokosom

Fantastická torta, ktorá poteší milovníkov kokosu.

Budeme potrebovať:

  • 250 g čokoládové alebo kakaové sušienky
  • 150 g maslo

krém:

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g syr Philadelphie alebo mascarpone
  • 125 g kokosový jogurt
  • 100 g práškový cukor
  • 8 plátkov želatíny
  • 2 lyžice mlieko

Na vrch:

  • nutella
  • kokos na posypanie

Suroviny:

  1. Sušienky pomocou kuchynského mixéra rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie (priemer 22 cm). Dno vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme sušienkový základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. V druhej miske vyšľaháme mascarpone alebo syr Philadelphia s cukrom, pridáme kokosový jogurt (pokiaľ nenájdete v obchode kokosový jogurt, môžete pridať aj biely a potom dať do neho 4 lyžice kokosu). Do mlieka namočíme plátky želatíny a necháme ich napučať. Napučaní želatínu ohrejeme, kým sa nerozpustí a pridáme ju do jogurtovej hmoty.
  3. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos, ktorý jemne vmiešame vareškou. Navrstvíme na sušienkový základ, pekne uhladíme a odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny.
  4. Nutelu v menšom hrnci ohrejeme a nalejeme ju na kokosovú hmotu. Pekne uhladíme, ozdobíme kokosom, necháme stuhnúť a podávame.

 

ZDROJ: Giallozaferano

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>