Božské karamelové rezy s banánom, ktoré si zamiluje celá rodina

Pečiete stále dookola to isté? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Zamilovala som si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Božské karamelové rezy

Potrebujeme na cesto:

  • 1 ks banán
  • 4 ks vajíčka
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100 ml olej10 g škorice
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 4 lyžice cukru

 na náplň:

  • 100 g cukor krupica
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 150 g maslo
  • 200 g kyslá smotana
  • 250 ml mlieka
  • 4 ks banán

Ozdoba:

  • 50 g čokolády

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru.

Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach skaramelizovanú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota príliš riedka, tak vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, naložíme banány (vcelku alebo ich môžeme nakrájať) a potrieme ich krémom. Vrch zdobíme strúhanou čokoládou a alebo karamelovým dipom.

ZDROJ: mytastesk.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>