Bravčová panenka v omáčke gorgonzola so špenátom

Bravčová panenka v gorgonzolovej omáčke so špenátom – to je návrh lahodnej a šťavnatej bravčovej panenky, ktorá je taká jemná, že sa takmer roztopí v ústach 🙂 Plus výrazná gorgonzolová omáčka a my sme v siedmom nebi;) Pretože, ako ste si pravdepodobne všimli, milujeme modrý syr 🙂 Ak sa vám tiež páčia, dôrazne vám odporúčame vyskúšať bravčový recept v omáčke gorgonzola so špenátom.

Bravčová panenka v omáčke gorgonzola so špenátom 

Zloženie:

  • 6 hrubších plátkov bravčového mäsa – približne 750 g
  • štipka mletej sladkej papriky podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • 1 polievková lyžica masla
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná cibuľa – približne 150 g
  • 150 g Gorgonzola dolce, mierne
  • 330 ml 30 alebo 36% smotany

Recept:

  1. Bravčové panenky nakrájajte na plátky, ale nie príliš tenké. Mäso osušte papierovými uterákmi, jemne vyklapte a potom zalejte soľou, korením a sladkým korením na oboch stranách.
  2. Ošúpeme cibuľu a nakrájajte na malé kocky.
  3. Olúpajte cesnak, pretlačte.
  4. Zahrejte olej na panvici. Pridajte cibuľu a smažte, až kým nebudú mierne zhnednuté, potom pridajte cesnak a smažte ďalších 30 sekúnd. Potom plátky bravčového mäsa vložte do panvice a opečte ich na oboch stranách. Po vyprážaní vyberte bravčové mäso z panvice a odložte na tanier.
  5. Pridajte maslo na panvicu, kde bolo mäso predtým vyprážané a počkajte, kým sa neroztopí. Vhoďte špenát a dusíme, kým nezvädne. Potom nalejte smotanu a nakrájaný syr gorgonzoly (odrežte z nej a zlikvidujte nepožívateľnú pokožku – pokiaľ ju nemáte, ale mali by ste mať tieto informácie na označení obalu syra gorgonzola) a stále premiešajte, aby sa syr riadne rozpustil.
  6. Potom dajte kúsky bravčového mäsa späť na panvicu a celé duste pod krytom – najskôr asi 20 minút na miernom ohni a potom asi 10 až 15 minút odkrytých, až omáčka mierne zhustne. Prípadne ochutnajte jedlo soľou a korením.
  7. Bravčovú panenku odstrániť z panvice. Podávame teplé, napríklad s rezancami, ryžou alebo ovsenou kašou. Dobrú chuť!

ZDROJ:kulinarneprzeboje.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>