Bravčové mäso sa nemusí vždy len smažiť, môžete z neho pripraviť aj takéto špeciálne jedlo

Bravčové mäso môže byť pripravené niekoľkými spôsobmi. Dnes chceme predstaviť vám recept bravčových plátkov, ktoré tvoria rožky. Skvelé chutné plnené mäsom, až vás omrzí vyprážané mäso, môžete ich skúsiť. Ak chcete pripraviť špeciálnyu degustáciu, šťavnatejšie mäso, môžete pridať aj pomaranče a slivky, takže pečieme a podávame s varenými zemiakmi.

zloženie:

  • 500 g bravčového mäsa, plátky
  • 2 – 3 uhorky rozkrojené na pásy
  • 100 – 130 g syra
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • mletý čierny korenie podľa vkusu

príprava:

Mäso umyte a nakrájajte na tenké plátky a vyklepte všetky kúsky.

Kotlety osolíme, okoreníme, pokropíme citrónovou šťavou, potom vložte do misky a nechá sa stáť 30 minút. Rozrežeme uhorky pozdĺžne na 4 časti, plátok syra na podlhovasté prúžky. Kotlety osolíme a okoreníme znovu, a potom dáme na ne plátky uhorky a plátok syrov, každý zrolujeme.

Ak je to potrebné, upevnite ich pomocou špáradiel, potom ich pečte v horúcom oleji na oboch stranách.

Predhrejte rúru na 180 stupňov, vložte mäsové cievky do tepelne odolnej misky a pečte v rúre po dobu 12 minút.

Masové kotúče s uhorkami a syrom môžu byť vyrobené pre každú príležitosť, horúce aj studené. Dobrá chuť!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>