Chrukavé trubičky plnené citrónovým snehom

Táto pochúťka z detstva nie je nič iné ako koláč s chrumkavým cestom naplnený lahodnou plnkou. Moja mama vždy piekla obrovské množstvo trubičiek, ktoré som rada jedla aj bez krému. Každý, kto ich mal niekedy možnosť vyskúšať, vie, že sú chutné. Jemné a chrumkavé, so zamatovým pudingovým krémom – perfektné.

Zloženie:

Cesto:

  • 250 g maslo
  • 250 g smotana na šľahanie
  • 450 špaldová múka hladká
  • pol lyžička soli

Sneh:

  • 4 ks bielok
  • 250 g cukor krupica
  • 1 lyžica citrónová šťava
  • 50 g práškový cukor na posypanie

Postup:

Studené maslo nastrúhame. Potom pridajte preosiatu múku a soľ a spracujte. Pridajte vychladenú smotanu na šľahanie a všetko rýchlo spracujte v hladké vláčne cesto. To zabaľte do fólie a nechajte v chladničke 24 hodín oddýchnuť.
Studené cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na štvorec so stranou 30 cm a hrúbke asi 3 mm a krájatkom alebo ostrým nožom ho rozkrájajte na rovnakej asi 3 cm široké prúžky. Jednotlivé prúžky natáčajte na plechové či nerezová formičky na trubičky. Začnite vždy od silnejšieho konca a dbajte na to, aby sa cesto čiastočne prekrývalo. Z uvedeného množstva ingrediencií pripravíte cca 30 – 40 rúrky.
Trubičky položte spojom nadol na plech vyložený papierom, potrite ich rozšľahaným žĺtkom a pečte v rozohriatej rúre pri 180 ° C asi 25 až 30 minút alebo dozlatista. Ešte vlažné zložte z formičiek a nechajte dobre vychladnúť.
Medzi tým si v mise vyšľahajte bielky s citrónovou šťavou a štipkou soli. Potom misu dajte do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania a pomalého pridávania cukru vyšľahajte pevný a úplne hladký sneh. Šľahajte kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vložte sneh do cukrárského sáčku a plňte trubičky z každej strany. Nechajte ich na plechu otom zaschnúť. Nakoniec už len ich posypete páškovým cukrom.
ZDROJ.dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>