Chrumkavý baklažán s parmezánom a špagetovou omáčkou, hotové majstrovské dielo, ktoré je nielen chutné ale aj zdravé

Nemáte nejakú predstavu, ako pripraviť baklažán naozaj skvelým spôsobom? Potom pokračujte v čítaní. Nižšie sa dozviete, ako super jednoduché je urobiť baklažán s parmezánom, ktorý je tak chrumkavý!

Každý vie, ako sú výživné baklažány. Podľa odborníkov sú baklažány veľmi dobré pri prevencii zápchy, pri regulovaní hladiny cukru v krvi, pri prevencii nedostatku železnej nedostatočnosti, pri posilňovaní kostí a pri prevencii prírastku hmotnosti. Sú tiež uctievané svojimi vlastnosťami bojujúcimi proti rakovine.

Bohužiaľ, nie je ľahké pre zdravo-vedomého človeka, ako ste vy, myslieť na rôzne kreatívne spôsoby, ako pripraviť baklažán na stôl. No, máte šťastie! Nižšie je naozaj bezproblémový recept na výrobu krehkého baklažánu, ktorý budú milovať dospelí ale aj deti. Čítajte ďalej, aby ste vedeli, ako urobiť toto gastronomické majstrovské dielo!

zloženie:

  • 2 stredne veľké baklažány 
  • 4 vajcia 
  • 4 šálky pripravenej špagetovej omáčky 
  • 2 šálky talianskej zmesi syra (drvené), môžete akýkoľvek strúhaný
  • 1 1/2 šálky strúhanky
  • 1/3 šálky parmezánu (strúhaného) 
  • 2 polievkové lyžice korenia -talianske bylinky 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 2 čajové lyžičky morskej soli 
  • 2 strúčiky cesnaku (mleté) 
  • 1 stredne veľká cibuľa (nakrájaná na kocky) olej na pečenie

Inštrukcie:

  • Očistite baklažány a prerežte ich na polovicu.
  • Vložte plátky baklažánu na papierové uteráky. Posypte morskou soľou. Nechajte stáť pol hodiny.
  • Do tej doby nechajte rúru predhrievať na 200 ° C. 
  • Do miešacej misy dajte vajcia a rozmiešajte ich. 
  • V plytkej miske kombinujte strúhanku a bylinky. 
  • Po jednom plátku baklažány namočte vo vajciach a potom ich obaľte v strúhankovom mixe. 
  • Na vymastený plech na pečenie umiestnite plátky baklažánu a ľahko pokropte s olejom. 
  • Pečte plátky baklažánu 2 až 3 minúty. 
  • Preklopte a pečte druhú stranu ďalšie 2 až 3 minúty. 
  • Odstráňte plech z rúry a dajte rúru na 175 ° C. 
  • Medzitým zahrejte olivový olej v panvici pri strednom ohni. 
  • Cibuľu nakrájajte nadrobno, aj cesnak  a orestujte na 5 minút alebo až kým cibuľa nie je priesvitná. 
  • Pridajte do cibule pripravenú špagetovú omáčku, chvílu nechajte povariť. Vypnite teplo. 
  • Na polovicu zo všetkých plátkov baklažánu umiestnite úhľadne špagetovú omáčku. 
  • Posypte s polovicou talianskeho syru. 
  • Taktiež položte na hornú polovicu strúhaný parmezán. 
  • Nedávajte zostávajúce plátky baklažánu na vrch. 
  • Pridajte zostávajúcu taliansku syrovú zmes, po ktorej nasleduje strúhaný parmezán. 
  • Vložte do pece a pečte približne 30 minút alebo až do bublín na syre. 
  • Po pečení nechajte stáť asi 10 minút. A prekrite druhou časťou baklažány A môžete dať na taniere.

Nezabudnite si tento jednoduchý krehký parmezánový recept zapísať a môžete ho zdieľať na sociálnych sieťach, aby vaša rodina a priatelia, ktorí milujú varenie, vedeli, ako zmeniť nudné baklažány na kulinárske drahokamy!

ZDROJ:.healthdigezt.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>