Čo sa podáva k bielemu alebo červenému vínu? Pomôže správne vybrané občerstvenie

Večera pre dvoch si vyžaduje správne nastavenie – tlmené svetlá, horiace sviečky, romantickú hudbu, chutné jedlo a samozrejme víno. S fľašou vášho obľúbeného nápoja si môžete dohodnúť aj filmovú noc alebo stretnutie s priateľmi. Stojí za to však vedieť, ako skladať vína s rôznymi pokrmami a občerstvením, aby sa ich chute navzájom dopĺňali.

K červeným vínam sa najlepšie hodí:

Tak jednoduché to však nie je. Záleží tiež na tom, aké červené víno práve pijete. K červeným vínam plnej chuti sa hodí napríklad tučné syry (gouda). K  ovocným červeným vínam sa zase hodia tvrdé syry (parmezán) alebo polotvrdé syry (eidam). Kozí syr zas skvele sadne k  ľahkému červenému vínu. Ak nie ste práve milovníkov syrov a napriek tomu chcete k červenému vínu niečo zahryznutý, voľte olivy plnené paprikou či syrom.

A čo naopak k bielym vínam:

Pri bielych vín je dôležité, aké víno zrovna pijete. Ak otvoríte fľašu suchého bieleho vína, prikusnete k nemu zrejúci syr s bielou plesňou (hermelín alebo camambert). K  jemnému bielemu vínu zas  niektorý z  mäkkých syrov (smotanový syr alebo bryndza). Ak chcete k bielemu vínu zahryznúť niečo iné ako syr, voľte olivy plnené lososom alebo mandľami.

ZDROJ:kulinarneprzeboje.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>