Dokonalá snehová poleva z bielkov, nerozteká sa a je vhodná na všetky druhy koláčov. Keď sa ju naučíte, už inú robiť nebudete!

Vydarená bielková poleva má byť svieža, chutná a elegantná. Musí mať jemne lesklú glazúru a nemala by byť ako šľahačka, teda príliš mokrá a tečúcou. Zdá sa Vám to komplikované? Ale kdeže. Pripraviť naozaj dobrú bielkovú polevu je hračka. Treba len vedieť ten správny postup.

Čo budete potrebovať:

  • 1 bielok
  • 200-250 g práškového cukru
  • 1-2 lyžičky citrónovej šťavy

postup prípravy:

V hlbokej mise si začnite šľahať bielok. Keď sa z neho začne tvoriť pena, pridajte polovicu množstvo cukru a premiešajte. Vzápätí pridajte citrónovú šťavu. Tá prispeje ku krásne bielej farbe.

Dosypte zvyšný cukor a teraz bez prestávky šľahajte pri nízkej rýchlosti. Pokiaľ chcete bielkovú polevu farebnú, spolu s cukrom a citrónovou šťavou primiešajte aj trochu Vami zvoleného potravinárskeho farbiva.

Po vyšľahaní naneste na koláč a dajte schladiť. Ak chcete, aby Vám poleva držala, je potrebné dávať ju na ešte teplý koláč, najlepšie horúci, ktorý potom potrebné okamžite vložiť do chladnej špajze alebo pivnice.

Takto pripravená poleva bude mať tú správnu konzistenciu. Nebude tiecť, nebude padať a bude sa krásne lesknúť.

Prajeme veľa šťastia pri príprave!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>