Duett koláč, nádherné sladké pokušenie, keď ho ochutnáte, nebudete ho môcť prestať jesť

Duettový koláč je vyrobený zo smotanovej a čokoládovej peny s lahodnou čokoládou. Tento dezert je veľmi chutný a keď ho ochutnáte, nebudete ho môcť prestať jesť. Keď je to veľmi jednoduché, ukážem vám recept!

Zloženie na 1 vrstvu:

  • 10 g želatíny
  • 125 ml mlieka
  • 200 ml šľahačky
  • 60 až 90 g cukru
  • vanilka

Zloženie na 2 vrstvu:

  • 10 g želatíny
  • 125 ml mlieka
  • 200 ml šľahačky
  • 60 až 90 g cukru
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • vanilka

Zložky na polevu:

  • 50 g horkej čokolády
  • 40 ml šľahačky

príprava:

S fóliou vyložíme základ formy s priemerom 18 cm (môžeme použiť silikónovú formu). Na prípravu krémovej peny namočte želatínu do mlieka podľa pokynov na vrecku. Zmiešajte šľahačku, cukor a vanilku do tvrdej peny. Pomaly pridávajte do krému zo šľahačky želatínu a premiešajte. Dajte pripravený krém do formy a umiestnite ju do chladničky na 30 minút.

Čokoládový smotanový krém urobíte rovnakým postupom ako predchádzajúci krém, len pridáte kakao. Odstráňte krém z chladničky a nalejte na prvú vrstvu krému kakaovú zmes a vložte ju späť do chladničky najmenej 30 minút.

Po uplynutí pol hodiny, ak je stuhnutý krém, odstráňte formu z chladničky, položte tanier alebo niaku nádobu na vrch a otočte ho. Potom odstráňte fóliu z neho.

Čokoládová poleva: pripravíme tmavú čokoládu na vodnej pare a premiešame ju so šľahačkou a nalejeme na hotový koláč. Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>