Extrémne šťavnaté pečené kurča na pomarančoch a mede

Toto nie je len také obyčajné kurča!

Mäso je mäkké, jemné, šťavnaté, iba si olíznete prsty a príprava veľmi jednoduchá. A ak si pripravíte marinovanie treba deň dopredu, budete mať potom hlavné jedlo hotové za 40 minút, čo už je naozaj rýchlovka :

Suroviny:

  • šťava z 1 pomaranča + 1 pomaranč nakrájaný na tenké plátky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička karí
  • soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 700 g kuracieho mäsa (môžete použiť stehienka, prsíčka … kto má čo rád)
Po prvé musíte zmiešať všetky ingrediencie okrem kuracieho mäsa.
Mäso nakrájajte na menšie časti a zmiešajte s marinádou. Nechajte aspoň 2 hodiny uležať.
Vložte mäso aj s marinádou do zapekacej misy a pečte v predhriatej rúre na 220 ° C približne 30 až 40 minút.
Podávajte s ľubovoľnou prílohou. Hodí sa k ryži ale aj k zemiakom.
ZDROJ:vk.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>