Fajnová vylepšená omeleta, sú v nej samé dobrotky

Namiesto klasiky vyskúšajte vylepšenú omeletu, ktorá bude chutiť každému.

suroviny:

  • 4 vajcia
  • 2 stredné šampiňóny
  • jarná cibuľka
  • menšia červená paprika
  • 1-2 lyžice smotany
  • štipka sušeného cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice jemnej strúhanky
  • 3 lyžice strúhaného syra
  • lyžice oleja + kúsok masla

Postup:

  1. Šampiňóny nastrúhame na hrubo a cibuľku nakrájame na drobno aj s vňaťou. Papriku nakrájame na drobné kocky. Vajcia rozšľaháme so smotanou, šampiňóny, cibuľkou a korením. Trošku vňate odložíme na posypanie.
  2. Na rozohriaty tuk vlejeme vaječnú zmes a prikryjeme pokrievkou. Pozvoľna necháme opiecť. Keď už omeleta je hore čiastočne stuhnutá, posypeme ju zmesou strúhanky a syra a lyžicu pritlačíme.
  3. Pomocou tanierika omeletu otočíme a dopečieme. Spodná vrstva zostane chrumkavá. Omeletu opäť pomocou taniere vytiahneme z panvice a podávame syrovou vrstvou hore, podľa chuti prizdobíme.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>