Fajnový strúhaný tvaroháčik, nezostane po ňom ani omrvinka

Fantastický tvarohový koláč s rýchlou prípravou. Budú ho milovať deti, ale aj dospelý.

Budete potrebovať:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 žĺtok
  • 4 lyžice kakaa
  • 700 gramov tvarohu
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Postup:

Ako prvé si vymiesime cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Potom si osobitne z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj dobrá.

Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla. Polovicu cesta nastrúhame na spodok. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť.

Dobrú chuť.

ZDROJ:femina.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>