Fantastická sladko kyslá omáčka s konzervovaným ananásom, jej príprava trvá len 10 minút, dokonale sa hodí k mäsovým pokrmom

Prísady:

  • 2-3 krúžky konzervovaného ananásu
  • 120 ml ananásovej šťavy
  • 70 ml jablčného octu 6%
  • 50 g cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice kečupu
  • 1 lyžica škrobu
  • 1 lyžička strúhaného mletého zázvoru

Postup:

Na malej panvici zmiešajte kečup s cukrom, octom, sójovou omáčkou a ananásovou šťavou, dať na mierny ohneň. Škrob sa rozpustí v 3-4 lyžiciach čistej vody. Miešame, aby sa zmes nedostala do veľkého varu, pridá sa strúhaný alebo mletý zázvor a konzervovaný ananás (posekaný s nožom alebo vidličkou). Ihneď dať do omáčky keď začne vrieť škrob a miešať omáčku. Variť omáčku až mierne zhustne, za stáleho miešania. Vyberte panvicu z tepla, prikryte a nechajte vychladnúť. Voliteľne môžete omáčku rozmixovať alebo nechať hrubšiu, to záleží na vašom vkuse.

ZDROJ:FOODideas.info

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>