Fantastické Brownie s tvarohom. Jedným slovom – IDEÁL

Ak máte radi takéto kombinácie čokoládového koláča s tvarohom, ihneď vám poradím – urobte dvojitú porciu.

Inak budete musieť upiecť novú porciu 😉

Suroviny:

  •  113g masla, nakrájaného na kúsky
  • 115g čokolády na varenie, nahrubo nasekané
  • 110g cukru krupica
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (Marks & Spencer)
  • 2 veľká vajíčka
  • 65g polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky soli

Krém:

  • 227g smotanového syra, napr. Philadelphia
  • 60g cukru krupica
  • 1 lyžička extraktu z vanilky
  • 1 veľké vajíčko

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 160 ° C a pečenie mriežku umiestnime do spodnej časti rúry. Pripravíme si formu na pečenie, ideálne štvorcového tvaru (23 x 23 cm), ktorú vyložíme hliníkovou fóliou. Ideálne je alobal vytvarovať podľa vonkajšieho rozmeru formy tak, aby alobal ľahko presahoval cez okraj formy. Takto vytvarovanú fóliu vložíme dovnútra pekáča a okraje alobalu prehneme cez hrany formy a upevníme; brownie sa nám potom bude lepšie vyberať. Žiaruvzdornou misu umiestnime nad hrniec s vriacou vodou, vhodíme do nej čokoládu a maslo a za stáleho miešania rozpustíme. Po rozpustení odstránime z tepla, vmiešame cukor a vanilkový extrakt a metličkou rozšľaháme. Potom vmiešame silikónovou stierkou vajcia, jedno po druhom a poriadne premiešame. Prisypeme múku a soľ a miešame tak dlho, až je cesto hladké a odlepuje sa od strán misy. Odoberieme cca 1/3 šálky cesta,

2. Pomocou ručného mixéra ušľaháme v mise dohladka smotanový syr alebo tvaroh. Pridáme cukor, vanilkový extrakt, vajcia a vyšľaháme. Krém rovnomerne nanesieme na cesto, uhladíme a pomocou lyžice nanesieme zvyšnú časť čokoládového cesta. Zaplnenú formou párkrát pretiahneme špajdľou sem tam, aby vznikol mramorový efekt.

3. Pečieme v predhriatej rúre asi 25-30 minút, kým sa brownie nezačne odlepovať od formy. Upečený dezert vyberieme z rúry, položíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí dáme brownie aspoň na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Potom môžeme brownie pomocou koncov fólie vyňať z formy a nakrájať ostrým nožom. Nôž je dobré po každom reze utrieť vlhkou handričkou, cesto sa potom na neho toľko nelepí. V chladničke vydrží brownies aj niekoľko dní.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>