Fantastické jogurtové zemiaky na turecký spôsob, upečené v rúre za 30 minút

Z Tureckej kuchyne je u nás známi predovšetkým kebab, ale je škoda nepoznať túto kuchyňu aj inak. Určite vás nesklamú ani tieto jogurtové zemiaky, ktoré budete mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Môžete ich podávať k mäsu, alebo len tak jesť samé.

Potrebujeme na 4 porcie:

  • 4-5 veľkých zemiakov
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky feferóniek
  • 1/2 lyžičky mäty
  • 1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar

postup:

Celkový čas prípravy: 45 min

Predhrejte rúru na 200 ° C.
Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahko slanšia.
Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich na plátky, nie príliš hrubé kúsky.
Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte do zlatista (cca 30 minút). Dobrú chuť.

ZDROJ: coolinarika com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>