Fantastické a mäkkučké pudingové šišky

Prísady:

  • 300 g hladkej múky
  • 300g polohrubej múky
  • 42g droždie
  • 300ml mlieka
  • štipka soli
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g masla (alebo Hery)
  • 8 žĺtkov
  • olej na vysmážanie
  • práškový cukor

Plnka:

Uvaríme hustý vanilkový puding s 500ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 50g práškového cukru, lyžice rumu. Necháme ho úplne vychladnúť. Počas chladnutia občas zamiešame, aby sa na povrchu nevytvorila šupka.

Príprava:

Do ohriateho mlieka podrvíme droždie, lyžicu cukru a múky a rozmiešame, necháme vzísť kvások. Do preosiatej, osolenej múky dáme kvások a necháme ho nasiaknuť. Potom pridáme zvyšok cukru a rum. Nakoniec rozšľaháme žĺtky s maslom a vmiešame do cesta. Necháme postáť na teplom mieste kysnúť tak hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a pohárom vykrajujeme kolieska. Na 1 prázdne koliesko dáme náplň ďalším prázdnym kolieskom prikryjeme. Konce poriadne pritlačíme.

Necháme ešte chvíľku kysnúť a potom dáme smažiť do rozohriatej panvice s olejom a smažíme s oboch strán do zlatista. Necháme na servítku odtiecť od oleja a už len pocukríme.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>