Fantastický BANANITA zákusok, jednoduchá príprava, nepotrebujete ani zapnúť rúru

Hľadáte recept na prípravu nepečeného zákuska? Práve ste ho našli.

Zákusok BANANITA

Suroviny:

  • 300 g maslových sušienok
  • 3 balíčky vanilkového pudingu
  • 9 lyžíc kr. cukru
  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 200 g masla
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 5 kusov banánov  podľa veľkosti formy
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

V malom množstve mlieka rozmiešame vanilkové pudingové prášky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a na miernom ohni necháme cukor rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme mlieko s pudingovým prášok a klasicky uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme z tepla a do ešte horúceho primiešame maslo, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Miešaním ho rozpustíme, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Potom pridáme sušienky, ktoré sme nalámali na menšie kúsky. Všetko dobre premiešame. Pripravíme si formy, boky vymastíme maslom, aby sa lepšie oddeľovali kúsky pri krájaní a na dno navrstvíme 1/3 pudingovej hmoty so sušienkami a uhladíme. Poukladáme na polovicu prekrojené banány, znova navrstvíme pudingový krém so sušienkami a uhladíme. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a necháme v chladničke stuhnúť. Pri podávaní môžete vrch ozdobiť karamelovým sirupom – ja som použila klasický sirup z tuby, ktorý je možné zakúpiť v každom obchode.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>