Hrnčekový jablkový koláč, rozhodne si nenechajte ujsť tento skvelý recept, príprava je hračka

Tento článok si kladie za úlohu predstaviť čitateľom úplne perfektný recept na hrnčekový jablkový koláč s kefírom, ktorý vás úplne očarí svojou jemnou chuťou. Garantujeme vám, že sa po ňom na stole len zapráši! Ak vás zaujíma, z čoho si ho môžete pripraviť doma a ako vyzerá postup prípravy, rozhodne pokračujte v čítaní k nasledujúcim riadkom.

Aké ingrediencie budete k príprave jablčného koláča potrebovať?

Kúzlo hrníčkového jablčného koláča nespočíva len v jednoduchosti prípravy, ale tiež vás prekvapí svojím zložením. Tvorí ho totiž úplne bežné potraviny, ktoré určite má každý z vás doma po ruke. Nebudete teda musieť zabiehať nikam do obchodu a tam utrácať vysoké sumy. Koláč zvládnete vytvoriť doslova za pár korún!

V prvom rade si budete musieť pripraviť:

  • jeden stredne veľký hrnček kefíru
  • jeden hrnček rozpusteného masla
  • dve vajíčka
  • tri lyžice polohrubej múky
  • tri väčšie jablká podľa vlastného výberu
  • jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy
  • jednu lyžičku prášku do pečiva
  • šesť lži cukru kryštál

Z týchto položiek sa vám podarí vytvoriť niečo, na čom si naozaj pochutnáte.

Ako vyzerá postup prípravy jablkového koláča s kefírom? Držte sa našich rád!

Ako prvý je potreba zmiešať časť ingrediencií zo zoznamu do jednej zmesi. Konkrétne hovoríme o polohrubej múke, cukru kryštál, vajíčkach, rozpustenom masle, kefíru a prášku do pečiva. Zmes je potreba dôkladne premiešať. Ak máte po ruke ručný šľahač, určite ho neváhajte použiť. Ušetrí vám totiž veľa práce. Keď máte zmes dostatočne rozmiešanú a nie sú v nej viditeľné žiadne hrudky, umiestnite si na tridsať minút do chladničky, kde ju prekryte vekom.

Medzitým, čo sa nám zmes z kefíru chladí v chladničke, môžete začať s prípravou ďalšej časti receptu. Vyberte si tri jablká a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou. Zbavíte je tak všetkých nečistôt ale aj baktérií, ktorými môžu byť pokryté. Jablká najskôr olúpte a potom nastrúhajte najemno. Pre lepšiu chuť je môžete ešte rukou stlačiť, aby ľahko pustila šťavu. K jablkám prilejte ešte citrónovú šťavu.

Zmes v chladničke sa vám po tridsiatich minútach dostatočne vychladila, môžete ju preto vytiahnuť von. V dostatočne veľkej mise ju rozmiešajte spolu s jablkami a dajte si záležať, aby sa všetky ingrediencie poriadne spojili. Keď máte hotovo, stačí cesto naliať na plech a ten potom umiestniť do predhriatej rúry na 180 ° C. Koláč pečte po dobu tridsiatich minút. Keď je dielo hotové, vyberte ho z rúry a na záver zašpiní práškovým cukrom, ktorý po stránke chuti aj designu urobí svoje!

 

Hrnčekový koláč s jablkami poteší dospelých i deti, má teda širokú paletu využitia, ktoré na vás len a len čakajú!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>