Jednoduchý recept na Lasagne Bolognese, dobrý nápad na vynikajúcu večeru

Lasagne je talianske jedlo, ktoré pozostáva zo špeciálnych cestovín v pravouhlých plátkoch. Lasagne vrstvy sú vrstvené so špeciálnou plnkou a bešamelovou omáčkou. V prípade lasagne bolognese máme bolonskú omáčku. Potom je všetko upečené. Týmto spôsobom sa vytvorí skutočne chutné jedlo, ktoré sa bude páčiť všetkým členom domácnosti. Naozaj plná večera 🙂

prísady:

  • lasagne cestoviny
  • bolonská omáčka
  • parmezán

bešamel:

  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 2,5 šálky mlieka
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie

príprava:

Pripravte panvicu a potom v nej rozpustite maslo. Pridajte múku jemne usmažte. Potom k tomu pridajte mlieko a varte, kým sa omáčka nezníži a nevyhladí. Ochutíme bešamelovú omáčku soľou, korením a muškátovým orieškom.

Pripravte pekáč. Spodok pretrite bolonskou omáčkou. Dali sme vrstvu cestovín, bolonskej omáčky, bešamelovej omáčky a nastrúhaného parmezánu. Tento postup opakujeme, až kým nie sú položené všetky plátky cestovín. Posledná vrstva by mala obsahovať cestoviny pokryté bešamelovou omáčkou a posypané parmezánom.

Teraz je čas na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte lasagne po dobu 25 minút. Podávame teplé.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>