Jednoduchý a rýchly koláč. Šťavnaté jablká a jemná zakysaná smotana, ktorému nik neodolá

Predstavuje veľmi jednoduchý a rýchly jablkový koláč. Jeho šmrnc je bohatá jablková chuť v kombinácii s jemnou zakysanou smotanou.

Jablkový koláč so smotanou

ZLOŽKY

  • 1 kg jabĺk
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 0,5 lyžičky kyslej smotany
  • 0,5 lyžičky sódy
  • 1 vajíčko
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 lyžička octu

PRÍPRAVA

  1. Dve polievkové lyžice múky nechávajú na smotanu a zvyšok spojíme so zmäknutým maslom, nalejte polovicu pohára vody a dobre premiešajte.
  2. Pridajte sódu, ktorý bol uhasený octom. Vytvorte jemné cesto, ktoré sa nebude držať na rukách.
  3. Odlúpnite jadro, nakrájajte na tenké plátky. Pokúste sa dať jablká rôznych odrôd. Ešte chutnejšie, ak budete mať sladké a kyslé. Trik je, že chuť bude bohatšia a pestrejšia.
  4. Vytvorte cesto, vložte ho do tvaru panvy a uložte plátky jabĺk. Môžete posypať škoricou a cukrom, ako chcete.
  5. Na výrobu krému: zmiešajte cukor, smotanu, vajce a dve polievkové lyžice múky. Všetko zmiešajte, aby bol krém dosť tekutý.
  6. Nalejte smotanu cez cesto s jablkami. Vložte ho do rúry, zahrejte na 200 stupňov po dobu 40-50 minút. Skontrolujte koláč so špáradlom.
  7. Nechajte koláč vychladnúť vo forme a potom ho vytiahnite. Posypte ho práškovým cukrom.

Podávajte dort, samozrejme, je najlepšie s voňavým nesladeným čajom. Nezabudnite zdieľať recept so svojimi priateľmi! Bon appetit!

ZDROJ.takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>