Jemné a šťavnaté nízkokalorické rybie fašírky so zeleným hráškom

Klasický recept na kotlety znamená kombináciu bravčového a mletého hovädzieho mäsa. Avšak pre tých, ktorí chcú schudnúť, existujú aj iné recepty. Sme radi, že ich zdieľame!

Ponúkame opustiť bežnú verziu mäsa v prospech kurčiat, rýb alebo húb. Pridajte zeleninu, ovsené vločky – tým sa zníži obsah kalórií v miske a dodá sa jej ešte jemnosť a šťavnatosť. Takéto diétne kotlety sú nielen chutné, ale aj užitočné.

Rybie fašírky so zeleným hráškom

Zložky

  • 700 g filé z bielych rýb
  • 1 polievková lyžica mletých ​​ovsených vločiek
  • 1 cibuľa
  • 1 vajíčko
  • 1 vaječný žĺtok
  • 100 ml odstredeného mlieka
  • 200 g mrazeného zeleného hrášku
  • soľ / korenie podľa chuti

príprava

  1. Ovesné vločky nechajte namočené v mlieku po dobu 5-10 minút. Narežeme rybie filé na malé kúsky.
  2. Ryby, vločky a polovicu cibule pomelieme cez mlynček na mäso. Miešajte, pridajte vajce, soľ a korenie.
  3. Zvyšnú cibuľu jemne nakrájajte a smažte. Rozmrazte zelený hrášok spolu so smaženou cibuľkou v mixéri. Do zmesi pridajte žĺtok, soľ a korenie.
  4. S mokrými rukami urobte palacinky z mletého mäsa, vložte do nej náplň a vytvorte kotlety. Smažte na suchej panvici na oboch stranách, pokiaľ nebude krehká kôra.

ZDROJ:sovkusom.ru

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>