Kiwi kocky: Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý vyzerá úžasne a ešte lepšie chutí

Jemný smotanový krém si obľúbila celá rodina a kivi dodáva koláčom sviežosť a príjemne kyslastý podtón. Stačí naň približne 30 minút a je hotovo.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 10 dkg masla
  • 10 dkg cukru
  • 4 vajíčka
  • 7 dkg hladkej múky
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 2,5 dl smotany na šľahanie
  • 450 g kyslej smotany
  • 3 PL práškového cukru
  • šťavu z polovice citróna
  • 3 ks kivi

Na poliatie:

  • 1 balenie želatíny

Postup:

Cukor rozmiešame so žĺtkami a maslom. Bielky vymiešané na penu opatrne vmiešame do zmesi, následne pridáme aj múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho na 180 ° C približne 20 minút.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na penu a primiešame do nej kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a poukladáme naň plátky kivi.

Želatínu si pripravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lyžicami cukru. Po zovretí vody, povaríme želatínu ešte pár minút. Necháme ju trochu vychladnúť a lyžicou nanesieme na koláč.

Minimálne na hodinu pred podávaním necháme koláč stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>