Krtková torta, lepšiu ste nejedli

Tento koláč je ľahký, má výraznú chuť a topí sa v ústach. Toto je bezpochyby najlepší recept na krtko- tortu, ktorú som doteraz zjedla. Dôrazne odporúčam, aby ste to vyskúšali.

PRÍSADY

Korpus:

  • 100 ml oleja
  • 100 g práškový cukor
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rumu
  • 180 g polohrubej múky
  • 2 vrchovaté lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 ml mlieka

Plnka:

  • 3 banány
  • 2 šľahačky na šľahanie (500 ml)
  • 2 stužovače
  • 40 g práškový cukor
  • 70 – 80 g čokolády na varenie

 

POSTUP 

Olej, cukor a žĺtky vyšľaháme, po chvíľke pridáme rum a zamiešame. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a pr.do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do vymastenej, kokosom vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote asi 180 ° C 30 minut.

Vnútro korpusu vydlabeme do tvaru misy, dno musí zostať neporušené !!!

Na náplň zmiesime cukor a stužovača a nahrubo nastrúhanú čokoládu, vysypeme do takmer ušľahanej šľahačky a došľaháme, pridáme banánový sirup podľa chuti.

Banány pozdĺžne rozkrojíme (môžu byť aj celé) a vložíme do vydlabaného korpusu, na ne navrstvíme šľahačku a vytvoríme kopček.

 
 

Hornú časť posypte rovnomerne rozdrveným čokoládovým koláčom. Pripravené cesto vložte na celú noc do chladničky.

Dobrú chuť!

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>