Kuracie filé so slaninou v omáčke gorgonzola

Je úžasné, že niekedy také jednoduché riešenia dokážu chutnať tak senzačne.

Keby som musel odporučiť recept na vynikajúcu večeru, určite by to bola táto.

Chutí úžasne. Urobte to nevyhnutne!

Kuracie filé so slaninou v omáčke gorgonzola

mäso:

  • 2-3 samostatné kuracie prsia
  • 150-200 g nakrájaná slanina alebo parmská šunka
  • 3/4 – 1 šálka 30% krému
  • 100 g syra gorgonzola
  • pár lístkov bazalky
  • pár cherry paradajok

šalát:

  • 80 – 100 g šalátu
  • 150-200 g cherry paradajkami
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 lyžička octu bieleho vína
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1/2 čajovej lyžičky maggi
  • soľ, korenie

Postup:

Mäso umyté a sušené papierovou utierkou je rozdelené na menšie časti ( rovnakej hrúbky). Dochutíme malým množstvom soli a korenia na oboch stranách. Každý plátok zabalíme do 1 až 2 plátkov slaniny alebo parmskej šunky.

Zahrejte malé množstvo oleja na panvici. Hotové mäso opečieme z oboch strán, až kým slanina zhnedne. Zložíme to z panvice.

Z misky nalejte všetok tuk a panvicu utrite papierovou utierkou. Nalejeme smotanu. Gorgonzolu rozdrvíme na menšie kúsky. Dochutíme soľou a korením. Zahrievajte na strednom ohni a často miešajte, kým sa syr neroztopí.

Do výslednej omáčky pridajte mäso, nakrájané listy bazalky a polovice paradajok. Zahrievame spolu asi 1-2 minúty.

Umytý šalát vložte do misky. Pridáme koktailové paradajky nakrájané na polovicu.

Zmiešajte olivu s medom, octom, maggi a korením. Pridáme asi 1 čajovú lyžičku vriacej vody. Šalát dajte tesne pred podávaním.

ZDROJ:kobieceinpiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>