Kuracie karbonátky v hríbovej a syrovej omáčke

Často nakupujem kuracie mäso, je veľmi šťavnaté, jemné a chutné a podávam v rôznych formách. Dnes, na obed, boli mäsové guličky v krémovej hríbovej omáčke a syrovej omáčke. Univerzálne, vhodné na zemiaky, ryžu, rezance alebo kašu.

Zloženie:

  • mleté ​​kuracie 600g
  • vajce
  • 1 rožtek nasiaknutý v mlieku
  • strúčiky cesnaku 2
  • domáce vegetariánske
  • majoránka, mleté ​​korenie

Omáčka:

  • huby 40 dkg
  • hríbový tavený syr 100g (veľký)
  • sójová omáčka
  • lyžica múky
  • olej

Navyše:

  • domáci mäsový vývar (alebo vývar s bujónom)

Príprava:

K mäsu pridávam vajce, nasiaknutý a potlačený rožtek, cesnak a korenie, ktoré sa pritlačili cez lis.
Najprv sa zmiešam s lyžičkou a potom veľmi opatrne rukou. S mokrými rukami zbieram porcie a tvoria gule. V širokom hrnci varím asi 2-3 litre vývaru (alebo vody s prídavkom bujónu) a pomaly do vriacej vody hádzať karbonátky, znížiť oheň a variť asi 30 minút.
Keď sú varené mäso, pripravujem omáčku. Vyčistite huby, nakrájame na hrubšie plátky. V panvici zahrejte trochu oleja a vyprážajte huby. Trochu odvaru z mäsových guličiek dajte do malého hrnca, pridáme nakrájaný roztavený syr a premiešame, keď sa ochladí, pridám lyžicu múky a znova premiešajte. Celé pridám do vyprážaných húb, premiešajte a varte 3 minúty na malom ohni. Dochutíme niekoľkými kvapkami sójovej omáčky. Varené karbonátky vložíme do omáčky, jemne premiešame a pripravíme pokrm na tanier.
Delicious 🙂

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>