Ľahká domáca čokoládová torta, jej chuť je famózna a výsledok – hotové pokušenie

Tento nádherný recept ma zaujal lebo je jednoduchý. Proces prípravy torty zaberie trochu času navyše ale chuť je famózna a výsledok – hotové pokušenie. Veľmi vlhká piškótová torta pokrytá jemnou polevou …

Naučte sa variť túto lahodnú čokoládovú tortu! Keby som mala knihu receptov, tak by som si ju okamžite dala na prvú stránku!

Ľahká čokoládová torta

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček Granka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 prášok do pečiva

Na poliatie:

  • pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé
  • malinový džem na potretie

Poleva:

  • 2,5 dl smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou alebo ovocím, je výborný. Dobrú chuť!

Teraz si môžete upiecť báječnú domácu čokoládovú tortu ľahko doma!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>