Lahodné karbonátky s prekvapením

Lahodná a veľmi šťavnatá s hríbmi a mini mozzarellou vo vnútri, zaujímavá alternatíva karbonátok….. vrelo odporúčam.

zloženie:

  • 60 dkg mletého bravčového pleca
  • 15 húb
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • banda petržlenu
  • kúsok chleba alebo rožtek
  • malé mozzarella balenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • strúhanka

Príprava:

Huby a cibuľu nakrájame na kocky a opečieme na panvici s trochou oleja, kým sa nezhnedne a nezchladne. Navlhčite rožku v miske s vodou, ak je úplne mäkký, vytlačte vodu. Do misy zamiešajte mleté ​​mäso, vychladené huby a cibuľu, vajce, nasekanú petržlenovú vňať, stlačený rožtek rozdrvený v prstoch. Ochutnajte soľou a korením a dôkladne premiešajte rukou, až kým sa masa nezačne lepiť. Vezmite časť mäsa na ruku, ako na jednu kotletu, vložte jednu guľôčku mini mozzarelly dovnútra a vytvarujte do guľky a posypte strúhankou a na horúcom oleji obojstranne opečte.
Pripravené dajte na papierovú utierku, podávame so zemiakmi a šalátom. Užite si jedlo 🙂

ZDROJ:swojskiejedzonko.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>