Lahodné pečené cesnakové zemiaky, vhodné k akémukoľvek jedlu

 

 

Pečené zemiaky s cesnakovou príchuťou sú dokonalým doplnkom každej večere. Odporúčam ich podávať s kôprom. Táto kombinácia funguje naozaj dobre. Máme tiež bravčové krk a máme skvelú večeru!

prísady:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1/2 čajovej lyžičky tymianu
  • 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
  • štipka korenia
  • štipka kajenského korenia
  • 1 čajová lyžička prášku sladkej papriky
  • olivový olej

príprava:

Príprava začíname olúpaním zemiakov a ich rozrezaním na krížalky. Potom ich musíme uvariť, aby boli rýchlejšie pečené. Dáme ich do studenej vody, varíme, kým sa voda nevarí a potom ešte pár minút, ale nie príliš dlho, aby sa nerozpadli. Malo by stačiť 10 minút.

Po vypustení vody ich zmiešajte s korením a olivovým olejom. Potom položte na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Najlepšie je, aby sa neprekrývali. Potom sa budú piecť rovnomerne. Pečieme ich horúcim vzduchom. Teplota má byť nastavená na 180 stupňov. Počas pečenia sa zemiaky musia prevrátiť. Budú pripravené, keď pokožka zhnedne. Celkový čas pečenia nie je dlhší ako 20 minút. Preto ich môžeme po 10 minútach otočiť.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>