Medový perník s orechmi a hrozienkami, len sa tak po ňom zapráši

Hotový perník je pekne vysoký, ale aj tak sa po ňom rýchlo zapráši.

Medový perník s orechmi a hrozienkami

Suroviny:

  • 1 l mlieka
  • 25 lyžíc tuku (rozpusteného)
  • 6 lyžíc medu
  • 4 vajcia
  • 1 kg polohrubej múky
  • 40 dkg cukru krupice
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 2 ks prášku do perníka
  • 10 dkg hrozienok
  • 10 dkg vlašských orechov (sekaných)
  • čokoládová poleva (na ozdobu)

Postup:

  1. V teplom mlieku rozohrejeme med a prilejeme doň rozpustený tuk. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Potom do mliečnej zmesi zašľaháme vajcia.
  3. Medzitým v druhej miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok do perníka.
  4. Vychladnutú mliečnu zmes vlejeme k pripravenej múke a riadne premiešame. Pridáme hrozienka a nasekané orechy.
  5. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený vysoký plech (alebo plech vyložený papierom na pečenie) a vo vyhriatej rúre pečieme 30-40 minút pri 150-160 ° C.
  6. Vychladnutý perník polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

 

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>