Milovníci Cigánskej pozor! Máme pre vás dobrôtku, ktorú ste ešte nejedli

Táto cigánska je proste najlepšia. Taký jednoduchý a vynikajúci variant Cigánske si môžete doma pripraviť bez menšej námahy. Jednoducho ju dajte piecť aj s zemiakmi v pekáči. Túto Cigánsku si zamiluje každý gurmán.

Čo budete potrebovať:

  • 1,5k g bravčového mäsa
  • 60 ml svetlého piva
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • gyros korenie
  • 1 PL medu
  • 2 kg zemiakov nakrájaných na plátky
  • korenie a soľ podľa chuti
  • 2 cibule – môže byť 1 červená a 1 biela
  • 100 g slaniny
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 200 g kyslej smotany
  • soľ, chilli, korenie, petržlenovú vňať podľa chuti

Jednoduchý postup:

Mäso si naporcujeme a naložíme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja alebo masla, a naukladáme naň polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Na plechu je osolíme, okoreníme.

Na to naukladáme polovicu množstvo cibule nakrájané na kolieska. Slaninu si nakrájame na menšie kocky a rozsypeme ju medzi zemiaky a cibuľu.

Na záver pridáme marinované mäso.

Celý postup vrstvenie opakujeme ešte raz.

Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 50-60 minút.

Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a pridáme ľubovoľné korenia.

Pred koncom pečenia vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. Na vrch vylejeme smotanovou omáčku a bez alobalu dáme opäť do rúry pri rovnakej teplote kým smotana nezačne hnednúť.

Hotovo, šup a nakladajte na taniere.

ZDROJ:jensprav.ru

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>