Milujete želatínu, tak pozor, sú choroby pri ktorých je zakázané konzumovať želatínu

Želatína sa používa pri príprave mnohých dezertov. Okrem toho má mnoho pozitívnych vlastností – napríklad schopnosť opraviť kĺby alebo svaly po tréningu. Ona je v dopyte v domácej liečby kvôli účinnosti a dostupnosti.

Ale ako každý výrobok, nesmiete zneužívať želatínu. Preto odporúčame, aby ste sa oboznámili so zoznamom chorôb, pri ktorých by mala byť konzumácia želatíny obmedzená a konzultovať s lekárom, ako najlepšie ju užívať.

Choroby, pri ktorých by sa nemala konzumovať želatína

Ochorenie obličiek

 Želatína patrí oksalogenam, takže je žiaduce použiť pri oxalát diatéze, dne, a iné ochorenia spojené s poruchou metabolizmu vody a soli. Je zakázaná a kto trpí s ochorením pečene a cholelitiázou.

Trombóza a tromboflebitída, varikozita

Želatína zvyšuje zrážanlivosť krvi, čo môže iba zhoršiť situáciu. Je lepšie uchýliť sa k iným ľudovým metódam liečby.

Choroby gastrointestinálneho traktu

Ak ste náchylní na zápchu, je lepšie obmedziť používanie tohto produktu. Zvlášť ak máte hemoroidy. Zosilňujúci účinok sa však môže znížiť pomocou odvaru sušeného ovocia.

Kardiovaskulárne ochorenia

Najmä pri narušení metabolizmu vody a soli. Nemôžete užívať želatínu pri ateroskleróze.

Obezita

Želatína – pomerne vysokokalorický výrobok. Ak ho budete používať vo veľkých dávkach, vaša váha bude ešte väčšia, tlak na bolestivé kĺby sa zvýši.

Buďte zdraví a zdieľajte tieto informácie so svojimi priateľmi!

ZDROJ:awarenessremedies.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>