Mýty a pravda o kečupoch! Táto pochutinka, nie je len chutný doplnok, ale aj dobrý liek…

Ak chcete viesť zdravý životný štýl je módne a v trende. A to je jednoducho užitočné, a budete žiť dlho a aktívne. V srdci zdravého životného štýlu je zdravá výživa – prírodné produkty s minimálnym spracovaním a správnymi technológiami. Otázkou je, či možno k týmto výrobkom pripísať … kečup? 99% našich čitateľov odpovie „Samozrejme, že áno!“. A oni, bohužiaľ, hovoria zle.. 

1. Kečup, rovnako ako každá rajčiaková omáčka – je súbor chemikálií! 
Pohľad vznikol v 90. rokoch minulého storočia, keď sa na novo otvorený ruský trh vylial veľa lacných a neštandardných výrobkov.
Moderní výrobcovia dokonale pochopia spotrebiteľovu túžbu po prírodných produktoch a snažia sa minimalizovať počet strašidelných E.

Ale mysliteľný čitateľ môže byť zasiahnutý argumentom: „Ak nie je žiadna chémia, tak prečo je trvanlivosť šesť mesiacov alebo rok? Kde je úlovok?“

Neexistuje žiadny úlovok, existujú moderné technológie. Napríklad kečupy a omáčky“Kuhmaster“ sa vyrábajú pomocou technológie „pasterizácie“ na automatizovaných linkách. Zhruba povedané, v sterilných uzavretých rastlinách sa hmotnosť paradajky varia a potom sa zabalia do sklenených pohárov alebo do mäkkých vriec. Balíky sú trojvrstvové a hermeticky uzavreté, takže môžu zabrániť prenikaniu vzduchu, rovnako ako sklu. Preto je skladovateľnosť dlhá.

Mimochodom, v chladničke sa neodporúča, aby sa otvorená kečupová alebo „Kuhmasterova“ omáčka uchovávala dlhšie ako 7 dní.

2. Všetky kečupy sú nejasné z toho, čo niekde vedie k pochopeniu!
Každá spoločnosť má vlastnú politiku výberu dodávateľov surovín. „Kuhmaster si napríklad vybral stratégiu“ z poľa na pult „. Vlastný poľnohospodársky podnik v regióne Volgograd, v oblastiach ktorého pestuje rajčiaky, umožňuje spoločnosti plne poskytovať svojim obchodom kvalitné suroviny. Všetko ostatné – zelené (do kečupu sa pridáva iba čerstvé zelené!) Spoločnosť ich kupuje od ruských poľnohospodárov.

3. Z kečupu získať váhu! 
Ďalšia mylná predstava! V priemere 100 gramov kečupu obsahuje 75 až 100 kcal. Malo by sa chápať, že 100 gramov je polovica balenia a toľko si predsa nedáme na tanier. Preto, ako doplnok k hlavnému jedlu, paradajkové omáčky sú veľmi dobré!

4. Kečup sa nedáva deťom! 
Môžeme tvrdiť, že malé deti by nemali jesť paradajkové omáčky. Ale tie, ktoré sú staršie, ich môžu bezpečne pridať do menu. Samozrejme, že to nebude „Čile“, ale kečup „Tomato“, ktorý sa skladá výhradne z čerstvých paradajok. Dajte vašim deťom piť radšej paradajkovú šťavu!

5. Paradajkové omáčky a kečupy sú zbytočné! Je lepšie jesť len paradajky!
A tu vedci môžu povedať ťažké slovo. ParadajkA obsahuje lykopén – pigment červenej farby. A na rozdiel od vitamínov, keď sa tepelne upravuje, jeho množstvo sa zvyšuje. Má antioxidačné vlastnosti a ako ukázali mnohé štúdie, diéta obsahujúca produkty obsahujúce lykopén môže znížiť možnosť onkologických a kardiovaskulárnych ochorení.

Olga Kuznetsova
Vedúca výroby paradajok

Hlavná vec – vyberte správny kečup!

zdroj:povarenok.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>