Najlepšia bábovka pod slnkom, ktorej sa nevyrovná žiadna iná! Naučte sa tento recept a budete hviezdou svojej domácnosti

Je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád makové koláče. O to ťažšie je nájsť niekoho, kto nemá rád bábovku. Ak skombinujete bábovku a mak, potom Vám môže vyjsť naozaj najlepší koláč na svete. A ten je ideálna pre akúkoľvek príležitosť.

Skôr, než začneme koláč pripravovať, je dobré zapamätať si, že mak má významné účinky na naše zdravie. Zrniečka maku obsahujú veľké množstvo bielkovín, sacharidov, vlákniny, vitamínov A, C, E a B, ale aj fosfor, horčík, draslík, sodík, vápnik, selén, mangán, železo, meď a zinok. Ak máte problém s vypadávaním vlasov, lámaním nechtov či pokožkou, mak je ideálny surovina do Vašej najbližšej pečené sladkosti.

Čo budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 200 g celého maku
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 PL prášku do pečiva
  • vlašské orechy podľa chuti

Postup:

Nechajte v hrnci uvariť vodu a nasypte do nej mak. Nechajte ho prejsť varom asi 5 minút a potom prikryte pokrievkou, aby nabobtnal. Takto mak nechajte približne 10 minút a potom ho prefiltrujte cez sitko.

Medzitým si rozšľahajte žĺtky s cukrom a rozpusteným maslom. Do tejto zmesi pridajte napučaný mak.

V ďalšej nádobe zmiešajte múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Múku pridajte do žĺtkovo makovej zmesi a dôkladne vymiešajte ručným mixérom. Vyšľahané bielky zapracujte do zmesi už len vareškou.

Bábovkovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou a vylejte do nej cesto. Na vrch môžete nasypať vlašské orechy. Dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 30-40 minút.

Po vychladnutí podávajte posypané práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>