Najlepšie bábovka pod slnkom, ktorá sa vyrovná aj tej z pekárne! Ak ju pripravíte budete hviezdou svojej domácnosti

Myslím, že je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád makoveé koláče. O to ťažšie je nájsť niekoho, kto nemá rád bábovku. Ak skombinujete bábovku a mak, potom Vám môže vyjsť naozaj najlepší koláč na svete. A ten je ideálna pre akúkoľvek príležitosť.

Čo budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 200 g celého maku
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 PL prášku do pečiva
  • vlašské orechy podľa chuti

Postup:

Dajte do hrnca vodu a nasypte do nej mak. Nechajte ho prejsť varom asi 5 minút a potom prikryte pokrievkou, aby nabobtnal. Takto mak nechajte približne 10 minút a potom ho prefiltrujte cez sitko.

Medzitým si rozšľahajte žĺtky s cukrom a rozpusteným maslom. Do tejto zmesi pridajte napučaný mak.

V ďalšej nádobe zmiešajte múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Múku pridajte do žĺtkovo makovej zmesi a dôkladne vymiešajte ručným mixérom. Vyšľahané bielky zapracujte do zmesi už len vareškou.

Bábovkovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou a vylejte do nej cesto. Na vrch môžete nasypať vlašské orechy. Dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 30-40 minút.

Po vychladnutí podávajte posypanú práškovým cukrom. Hotovo a najlepšia bábovka je pripravená.

Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>