Najlepšie a najchutnejšie pudingáče, z ktorých sa budete olizovať až za ušami

Ak neveríte? Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept. 

Cesto:

  • 1/4 l – mlieka
  • 2 dcl – oleja
  • 3 ks – žĺtok
  • 400 g – hladkej múky
  • 10 lyžíc – Kr. cukru
  • štipku- soli
  • 20 g – droždia

Krém:

  • 3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (prípadne iný)
  • 3/4 l – mlieka
  • 3 ks – vanilkový cukor
  • 5-6 lyžíc – Kr. cukru
  • 180 g – masla

    Ďalej budeme potrebovať:

    Vajíčko na potretie
    Práškový cukor na posypanie

Postup:
1.

Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia. V mise zamiešame múku, štipec soli, cukor, žĺtok, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme nakysnúť cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.

2.

Pokiaľ kysne cesto urobíme si puding. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Zatiaľ dáme do chladničky.

3.

Urobíme valčeky s priemerom asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré prehneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať „hadmi“ a rozkrájame po 20 cm. „Hada“ ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták).

 

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>