Nastal čas grilovačiek, tak nepremeškajte tento recept na zemiakové špirály

Ak máte pár zemiakov, soľ, korenie a rúru v prevádzkyschopnom stave, a potom, po pol hodine pri svojom stole môže chváliť lahodnej príkrm rumenný – špirálová zemiaky.

Ak chcete ochutnať to je podobné smažené zemiaky, ale vyzerá to oveľa viac efektné. Na jeho varenie trvá kratšie rastlinný olej a nie je potrebné postaviť na tanier. Vzhľadom k nezvyčajné spôsobu rezanie, každé hľuzy rýchlo prepečený, bez vlastnej pečeným suchý zemiakov.

zloženie

  • zemiaky 4 ks
  • rozmarín pre chuť
  • soľ pre chuť
  • paprika 1 lyžica
  • slnečnicový olej 3 lyžice

príprava

  1. Zemiaky dôkladne umyť.
  2. Dať každý zemiak na špíz. Dáme nôž pod uhlom a otáčať, aby rez, tvoril špirálu. Ľahko potiahnúť.
  3. Zmiešajte olej, soľ, papriku a rozmarín. Omáčkou zemiaky namazať štetcom.
  4. Dať na plech a poslať do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20-30 minút alebo na oheň.

Podávame špirálové zemiaky s vašou obľúbenou omáčkou, jedlo je obzvlášť dobré kombinovať so sladkokyslou omáčkou a bylinkami.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>