Nebeské pudingovo tvarohové slimáky, vďaka výplni sú dlho, dlho mäkké

Výplň, ktorá je v týchto slimákoch sa postará o to, aby koláče boli dlho jemné a mäkké.

Nebeské pudingovo tvarohové slimáky

prísady:

pre cestoviny:

  • 45 kg múky
  • 2 dl mlieka (vlažné)
  • 8 dkg kryštálového cukru
  • 5 dkg rama margarín (roztavený)
  • 1 balenie sušeného pekárskeho droždia
  • 1 kus vajec
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipka soli

pre náplň:

  • 25 dkg tvaroh
  • 3 dl mlieka
  • hrozienka (podľa chuti)
  • Strúhaná šupka 1 citróna
  • 1 cs vanilkový pudingový prášok
  • 10 dg kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru

na roztieranie : práškový cukor

Postup:

Zahrejte droždie v 1 dl mlieka štipkou cukru a trochou múky. Do múky pridajte granulovaný cukor, vanilkový cukor, margarín, vajcia, zostávajúce mlieko, štipku soli a droždie. Premiesime to spolu. Prikryte utierkou a cca. nechajte kysnúť 1 hodinu.

Medzitým vyrábame náplň pridaním krištáľového cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku do mlieka a následným uvarením hustého pudingu. Keď to urobíte, odložte, ale stále teplé, zmiešajte s tvarohom, hrozienkami a strúhanou citrónovou kôrou.

Cesto premiešajte a miesite na rovnom povrchu s hladkým povrchom cca. natiahnite ho do pravouholníka hrubého pol palca. S chladenou náplňou rovnomerne rozložte a stočte ako roládu a nakrájajte na plátky cca 2 cm.

Slimáky umiestnite do plechu potiahnutého papierom na pečenie (nie tesne) a do predhriatej rúry na asi 180 stupňov. Pečieme 15-20 minút.

Po upečení a vychladnutí posypte vrchné časti práškovým cukrom.

ZDROJ:bidista.com

 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>