Poľské ženy zriedka trpia rakovinou prsníka, zatiaľ čo v iných štátoch je to pravý opak. A viete prečo? Je na to veľmi jednoduchá odpoveď

Podnet na otvorenie poskytol „poľský paradox“: poľské ženy zriedka trpia rakovinou prsníka vo svojej vlasti, zriedka trpia rakovinou prsníka .
All zábava v kapuste: je tradičný pokrm Poliakov. Sme samozrejme presvedčení, kapusta rovnako ako uhorka, ale v skutočnosti aj kefír a jogurty … Po tom všetkom kapusta je tiež produkt fermentácie! To je dôvod, prečo sa v nej hromadí veľké množstvo užitočných prírodných látok, koi v kapustné listy sú práve „v zárodku“ – v podobe tzv .. glukozinolátov.
Proces začína, keď si nakrájate kapustu, a potom zmiešajte so soľou. Steny buniek sú zničené, enzýmy vychádzajú a recyklujú tieto látky s chúlostivým názvom do ešte zložitejších zložiek na výslovnosť, ktoré majú silný protinádorový účinok. Zabraňujú degenerácii buniek do malígnych buniek, ničia karcinogény a majú silný antioxidačný účinok. V štúdiách sa ukázalo, že kapusta dokonca odstraňuje z tela karcinogény, ktoré sa vytvorili pri vyprážaní mäsa.
Po 10-20 minútach sa syntetizuje hmotnosť takýchto látok v rozkrájanej kapusty. Bohužiaľ, mnohé z nich zničia tepelnú úpravu. Ale nie všetko. Preto potrebujete akúkoľvek kapustu. Ale v kyslom stave ich množstvo sa len zvýši a zostanú pozoruhodné. Toto je vysvetlenie „poľského paradoxu“.
Okrem rakoviny prsníka kapusta zabraňuje vzniku rakoviny pľúc, močového mechúra, hrubého čreva, prostaty, a možno aj v mnohých iných orgánoch -, pretože jeho protirakovinového účinku je univerzálny. Je veľmi pravdepodobné, že má ochranný účinok pri rakovine žalúdka.
Je dokázané, že kapusta chráni proti vredom. Kapusta je veľmi užitočná pre srdce a krvné cievy. Účinkuje ako liek na cholestyramín, viaže žlčové kyseliny v črevách a odstraňuje ich z tela.
Lekári dnes radia, že existujú rôzne druhy kapusty, ktoré sa pravidelne striedajú. Len to robte častejšie. Chemické zloženie listu kapusty je veľmi bohaté: bielkoviny, tuky, vláknina, vitamíny C, PP, B2, B6, K, U; karotén, minerálne soli, draslík, fosfor, síra, lyzozým. Prevažujúci obsah alkalických solí podporuje alkalizáciu krvi a glukóza je v tomto prípade schopná premeniť na fruktózu a absorbovať tkanivá tela bez účasti inzulínu.
Džús z kapusty pomáha znižovať hladinu cukru v krvi.
ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>