Pravé turecké jedlo GOZLEME, chutné kapsy plnené kuracím mäsom alebo špenátom

Veľmi chutné! V minulom roku sme odpočívali v Turecku a jedli sme ich každý deň.

Produkty:

  • Múka – 250-300 gr
  • Voda – 150 ml
  • Rastlinný olej – 80 ml
  • Kvasinky – 1 polievková lyžica
  • Soľ-0,5 lyžičky
  • Maslo na mazanie tortilly

Mäsová náplň:

  • Kuracie mäso -700 g + korenie
  • Cibuľa – 1 ks

Na plnku so syrom:

  • Syr domácej alebo typ Adygei – 500g
  • Mrazené špenát – 400 g
  • Soľ pre príchuť

Ako variť turecké koláče Gözleme:

Podrobný recept

1. Zarobte cesto a nechajte ho stáť 30 minút.

2. Na plnku z mäsa smažte cibuľu, až kým nie je mäkká. Vložte do nej mäso a varte, kým nebude pripravený. Pri plnku so syra by sa mal rozmrazený špenát umiestniť na suchú panvicu, a dusiť aby sa tekutina mohla odparovať a nechať ju vychladnúť. Nastrúhaný syr na strúhadle zmiešame so špenátom. Pridajte soľ.

3. Rozdeľte cesto na 5 alebo 6 kusov. Každý kus cesta sa rozvaľká na veľmi tenko.

4. Povrch cesta potrite roztopeným maslom. Zložte dve protiľahlé strany, ako je znázornené na fotografii: jedna strana sa musí prekrývať s druhou.

5. Teraz rozdeľte náplň do stredu. Syr alebo mäso.

6. Zatvorte ďalšie dve strany plnenia. Máte obálku. Stlačte trochu rukami alebo ho pritlačte valčekom.

7. Veľkú panvicu alebo zohrejte a namažte s rastlinným olejom (iba mazať!). Pečte koláče z dvoch strán až do zlatohnedej.

8. Odstráňte z panvice a zykryte ručníkom a nechajte stáť 5 minút. Nakrájajte na polovicu alebo štvrťky. Hot je veľmi chutný s kyslými mliečnymi výrobkami a studený s teplým sladkým čajom.

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>