Recept na cesnakový vývar, ktorý ma priviedol späť k zdraviu, som ako znovuzrodený

Cesnak je iba hnacou silou liečivých vlastností! Mnoho prírodných civilizácií, ako sú Rimania, Gréci, Egypťania a Číňania, sa používalo na liečenie týchto chorôb.

Účinnosť cesnaku je spôsobená jeho účinnou látkou známou ako allicín, zlúčenina síry, ktorá sa aktivuje, keď sa cesnak rozdrví, naseká alebo žuva.

 

Aj keď má silnú vôňu, cesnak má úžasnú chuť a nebojte sa začleniť do svojej každodennej stravy! Vaše telo vám ďakuje!

Zdravotné výhody cesnaku

Bojuje proti chorobe

Ukázalo sa, že cesnak znižuje počet prechladnutí u pacientov. Okrem toho zmierňuje príznaky a vydrží iba 1 deň.

Znižuje krvný tlak

Cesnak má tiež schopnosť znižovať krvný tlak. Ak nechcete jesť cesnak kvôli jeho silnej chuti, môžete použiť aj cesnakové doplnky. Sú mimoriadne prospešné. V skutočnosti sú lepšie ako lieky na vysoký krvný tlak (ako je Atenolol), ktoré môžu spôsobovať iba vedľajšie účinky a viesť k ďalším komplikáciám.

Zvyšuje hladinu cholesterolu

Cesnak vám môže pomôcť efektívne liečiť vysoký cholesterol. Mnohé štúdie ukázali, že cesnakové doplnky môžu znížiť hladiny zlého cholesterolu o 15%.

Bojuje s demenciou a Alzheimerovou chorobou

Cesnak je bohatý na antioxidanty, ktoré môžu ničiť voľné radikály zodpovedné za výskyt mnohých neurodegeneratívnych chorôb. Aby ste predišli týmto problémom, nezabudnite do dennej stravy zahrnúť cesnak.

Detoxikuje ťažké kovy

Štúdia zahŕňajúca ľudí pracujúcich v továrni, kde boli neustále vystavení extrémne vysokým hladinám olova, ukázala, že 3 dávky cesnaku každý deň dokázali znížiť množstvo olova o 20%!

Ďalšie zdravotné prínosy cesnaku zahŕňajú:

  • Zvyšuje pevnosť kostí
  • Zlepšuje atletický výkon
  • Živiny bohaté a nízkokalorické

Ak hľadáte nové spôsoby, ako začleniť cesnak do svojho jedálnička, pozrite sa na úžasný recept uvedený nižšie!

Recept na vývar z cesnakovej polievky proti chrípke a nachladnutiu

Potrebné prísady:

  • 2 hlavy cesnaku
  • Čerstvo mleté ​​korenie a soľ (podľa chuti)
  • 1 hrsť bylín (napr. Šalvia, petržlen a / alebo koriander)
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

Vezmite jeden zo strúčikov cesnaku, nakrájajte ho vodorovne a odložte nabok. Vezmite druhý a oddelte klinčeky. Lúpajte ich a drvte. Do veľkej panvice pridajte olivový olej.

Zahrejte ju na strednú teplotu a pridajte rozdrvené strúčiky cesnaku. Varte ich, kým nie sú mäkké a zlatohnedé.

Potom pridajte 2 litre vody a nechajte variť. Pridajte bylinky a druhú cesnakovú hlavu a nechajte ju variť 40 minút, kým sa vývar nezníži na polovicu.

Pridajte trochu korenia a soli. Nezabudnite pretlačiť cesnakový vývar cez sito. Užite si to!

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>