Recept na najchutnejší domáci kečup na svete, lepší som nikdy nejedla

V obchodoch je veľký výber druhov kečupu, je preto veľmi ľahké si taký kečup kúpiť. Neuvažovali ste ale niekedy o tom, že by ste si pripravili doma vlastný kečup? Neviete ako na to?

My vám dnes ukážeme jednoduchý recept na najchutnejšie domáci kečup na svete, po prvom ochutnaní, už si ten zo supermarketu nikdy nekúpite!  

Ingrediencie:

  • 3kg zrelých paradajok
  • 1kg cherry paradajok
  • 4 veľké biele papriky
  • 1 fenikel
  • 2 veľké červené cibule
  • 10cm kus čerstvého zázvoru
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej bazalky (iba listy)
  • 2 lyžice semien koriandru
  • 2dcl vínneho octu
  • 9 lyžíc trstinového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy:

Do hrnca si nakrájame na väčšie kusy paradajky, papriku, cibuľu, fenikel, zízvor, cesnak a bazalku. Do hrnca pridáme aj semiačka koriandru a dáme variť na mierny plameň. Zozačiatku je potrebné to častejšie miešať, kým pustí zelenina šťavu. Zeleninu necháme variť až do úplneho zmäknutia. Keď je mäkká, postupne ju vymixujeme do hladka v mixéry. Vymixovanú zeleninu ešte precedíme cez hustejšie sitko a dáme späť na oheň. Do kečupu pridáme vínny ocot, cukor, soľ a korenie. Necháme variť asi 45 minút. Potom plameň zvýšime na najsilnejší a za stáleho miešania varíme až kým kečup úplne nezhustne. Hotový ho ešte vriaci vlejeme do fliaš, poriadne uzatvoríme vrchnákom a necháme do druhého dňa zakryté dekou vychladnúť.

Ak sa chystáte grilovať, tak je tento kečup ideálnou voľbou!

Zdieľajte recept na tento domáce kečup aj so svojimi priateľmi!

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>