Rozvaľkajte cesto, narežte na kocky, naplňte tvarohom a zrólujte a pochúťka bude čoskoro pripravená

Cesto je chutné a také mäkké, že je potešením pre každý jeden koláč. Tvarohové koláče je možné pripraviť v okamihu, preto tento recept milujem.

zloženie:

  • 400 g múky
  • 200 ml mlieka
  • 2 źĺtky
  • 2 malé lyžičky vanilkového cukru
  • 40 g rozpusteného masla
  • 20 g čerstvého droždia
  • 50 gramov cukru
  • soľ

Prísady do tvarohovej náplne:

  • 300 g tvarohu
  • 50 g hrozienok
  • 1 žĺtok
  • 5 lyžičiek práškového cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 1 kus vajec

príprava:

Najprv dajte hrozienka do vlažného mlieka s obsahom 2 polievkových lyžíc.

Do misy dajte vanilkový cukor a droždie do 200 ml mlieka, dobre premiešajte, potom nalejte na múku a premiešajte. Pridajte vaječné žĺtky, rozpustené maslo, soľ a cukor. Vypracujte cesto, malo by byť mäkké a homogénne.

Pripravené cesto vložte na teplé miesto a nechajte ho pôsobiť 60 minút.

Príprava náplne: Tvaroh zmiešajte s vaječným žĺtkom, použite mixér, potom pridajte cukor a hrozienka a premiešajte.

Miesené cesto rozvaľkajte na jemnú hrúbku a nakrájajte na štvorce s rozmermi 12 x 12 cm. Naplňte každý z rezaných štvorcov lyžičkou náplne, potom ju zrolovať a položte na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme tvarohové tyčinky približne. 30 minút.

Dobré jedlo!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>