Rýchla čokoládová torta

Táto čokoládová bomba, to je potešenie pre každého milovníka čokolády. Na prípravu budete potrebovať základné suroviny, ktoré máte aj doma po ruke a celé to je naozaj veľmi jednoduché. 

Budete potrebovať:

Na korpus:

  • 200 gramov horkej čokolády
  • 250 gramov masla
  • 100 gramov vlašských orechov
  • 150 gramov polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 4 lyžice cukru
  • 1 prášok do pečiva

Na krém:

  • 125 gramov tmavej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli si najskôr rozpustíme čokoládu a maslo. Hmota by nemala vrieť, stačí, keď sa obe suroviny dobre spoja. Maslo s čokoládou odstavíme. Vajíčka si v miske vyšľaháme s cukrom a postupne primiešavame nasekané (môžu byť aj pomleté) vlašské orechy, múku a na záver aj prášok do pečiva. Miešame elektrickým mixérom. Na záver prilejeme aj rozpustenú čokoládu s maslom.
  • Pripravíme si okrúhlu tortovú formu, ktorú vymastíme troškou masla. Cesto vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry (160 stupňov Celzia) na asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme jednoduchý čokoládový krém. Smotanu postupne zohrievame, no nesmie vrieť, inak nezhustne. Keď je teplá, odstavíme ju a nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Hmotu za občasného miešania necháme vychladnúť a môžeme ju ešte zastudena vyšľahať mixérom.
  • Krém vylejeme na vychladnutý korpus a dozdobíme podľa chuti šľahačkou prípadne aj ovocím alebo nasekanými mandľami. Necháme trochu zatuhnúť v chladničke (cca 1 hodinu) a podávame.

ZDROJ:coolinarika.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>