Škoricové slimáky, poliaté sladkou omáčkou! Rozvoňajú váš domov a jemné teplé pečivo poteší každý maškrtný jazýček

Dnes sme vám priniesli recept na čerstvé pečivo, ktoré je ľahko vyrobiteľné a veľmi chutné.

Budete potrebovať:

Na cesto

  • 7 gramov sušeného droždia
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/3 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 lyžičku soli
  • 2 vajcia
  • 4 hrnčeky hladkej múky

Na plnku:

  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 3 lyžice mletej škorice
  • 1/3 hrnčeka zmäknutého masla

Na krém:

  • 6 lyžíc masla
  • 1/2 hrnčeku práškového cukru
  • 1/4 hrnčeku krémového syra/tvarohu
  • pol lyžičky vanilkovej esencie
  • štipku soli

Postup:

Droždie rozmiešame v teplom mlieku v menšej miske. Vo väčšej miske sa zmieša cukor, maslo, soľ, vajíčka a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom. Použite kuchynský robot, ruky alebo varešku na cesto. Vzniknuté cesto necháme v miske a okraje môžeme trochu potrieť olejom. Misku prekryjeme utierkou a necháme ho odpočívať 30 až 45 minút, kým cesto nebude aspoň dvakrát väčšie. Následne cesto na doske rozvaľkáme na tenký obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 centimetrov a s hrúbkou okolo 5 milimetrov. Na cesto pridáme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo.

Rúru vyhrejeme na teplotu 180 stupňov Celzia. Plech si vymastíme olejom. Cesto opatrne zrolujeme a nakrájame na cca 1,2 centimetrové slimáky. Poukladáme ich na plech a necháme medzi nimi dostatočne veľké medzery. Slimáky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte ďalších 30 minút. Medzery sa vyplnia a vznikne konzistentné cesto, ktoré sa ale po upečení bude dať ľahko rozoberať. Cesto nakoniec dáme do rúry a pečieme približne 20 minút.

Zatiaľ si môžeme pripraviť krém. V miske zmiešame všetky ingrediencie až kým nevznikne jednotná hmota. Krémom môžete slimáky poliať po dopečení, ale výborné sú aj bez krému. Dobrú chuť. Skvelý recept, ktorým potešíte najmä vašich najmenších. Škorica má skvelú chuť a ešte krajšiu vôňu a hlavne o desiatu vašich detí je aspoň na jeden deň postarané.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>