Skvelý tip na nedeľu: Jednoduchá nepečená banánová torta

Jednoduché recepty, to je naše. Ak uvažujete, že pripravíte nejakú rýchlu nepečenú dobrotu pre svoju rodinu, máme pre vás skvelý tip. Táto nepečená banánová torta je taká fajnová, že sa u nás doma zatiaľ nenašiel nikto, komu by nechutila. Mám pre vás ešte jeden tip: na druhý deň je ešte lepšia. 

Budete potrebovať:

  • 1 balenie detských piškótiek
  • 5 banánov
  • 250 gramov mascarpone
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 salko
  • 340 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový puding

Postup:

Najskôr si pripravíme nejakú formu, do ktorej tortu začneme vrstviť. Ja si zvolím buď menší plech, prípadne klasickú okrúhlu formu.

Na dno položíme prvú vrstvu piškót. Na piškóty naukladáme na kolieska pokrájané banány.

Vo väčšej miske si pomocou mixéra vyšľaháme mascarpone so salkom, ktoré nemusíme vopred variť. Na koniec pridáme vanilkový puding a vymiešame hladký krém. Smotanu na šľahanie taktiež vylejeme do misky a vymiešame do tuha. Prilejeme mlieko a môžeme pridať aj vanilkovú esenciu.

K šľahačke primiešame po častiach krém so salka a navrstvíme ho na piškóty s banánom. Ak chcete, môžete si urobiť aj dve poschodia. Urobíme to tak, že na piškóty s banánom dáme len polovicu krému, následne opäť piškóty s banánom a na ne ešte druhú polovicu krému.

Máte radi klasický medovník, no nemáte toľko času, aby ste ho doma pripravili? Tradičné zákusky…

Na vrch poukladáme ešte piškóty, prípadne môžeme trochu poprášiť kakaom, či grankom. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň hodinku, dve. Naservírujeme a už si stačí len zaželať dobrú chuť!

ZDROJ:Tar Heel Taste Bud, blogspot.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>