Šťavnatý koláč Delicia! Niečo pre fanúšikov ovocných a smotanových koláčov

Nebudem písať, že tento koláč pripravíte bleskom, pretože musíte venovať nejaký čas príprave jednotlivých vrstiev. Nie je to však príliš komplikované a určite to zvládne každý, kto nie je oboznámený s prípravou sušienok alebo pudingovej hmoty.

Chuť cesta je veľmi dobrá. Je jemná a ako v názve – sladká.

Piškóta:

  • 7-8 vajec
  • 1 šálka jemného cukru
  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Vrstva na namáčanie:

  • 1 šálka prevarenej vody
  • šťava z 1 citróna
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • voliteľné – 1-2 polievkové lyžice rumu

Vrstva jablka:

  • 6 jabĺk
  • 4 čajové lyžičky medu
  • 2 balíčky pomarančová želé

Suroviny na plnku :

  • 750 ml mlieka
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 7 polievkových lyžíc cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 200 g masla

Bielka sa rozbijú na tvrdú penu. Postupne pridávame cukor. Potom pridajte 1 vaječný žĺtok, premiešajte, kým sa kombinuje. Preosejte múku práškom do pečiva a jemne premiešajte s vaječnou hmotou.

Nalejte cesto do formy na pečenie potiahnutej papierom (21 x 32 cm). Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov na asi 40 minút.

Studený piškótový koláč prerežeme na 2 časti vodorovne. Namáčanie pripravujeme kombinovaním a zmiešaním všetkých ingrediencií. Namočte obe vrstvy.

Olúpajte jablká na veľkých strúhacích dierach. Do hrnca pridáme med a dusíme asi do 10 minút. Keď sa jablká spoja do peny, dáme do suchejého želé. Zmiešame a necháme vychladnúť.

Žĺtky sa zmiešajú s vanilkovým cukrom a múkou a 1/2 šálky mlieka. Zvyšné mlieko a cukor uveďte do varu. Vylejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý puding. Ochladíme.

Mäkké maslo rozmixujeme. Pridáme do ochladeného pudingu.

Na jednu nasiaknutú hornú časť sušienky rozprestrite stuhnutú hmotu jabĺk so želé a vyrovnajte ju. Rozložíme pudingovú hmotu. Zakryjeme druhým, namočeným koláčom, vlastne piškótou vrstvou.

Vrchná časť koláča môže byť zdobená polevou (pre mňa vyrobená z rozpustenej čokolády).

Hotovo, dáme zachladiť!

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>